Ποιος είμαι ...

Η φωτογραφία μου
Με αγάπη για την γνώση που δεν προέρχεται μόνο μέσα από τα σχολικά βιβλία και πάθος για μια εκπαίδευση που θα μπορεί να δημιουργεί ερωτήματα στους μαθητές μας ...

Η Η/Μ Ρύπανση & οι Πιθανές Βλαπτικές Επιδράσεις της στον Ανθρώπινο Εγκέφαλο


Η Νευροχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Κρήτης διοργάνωσε φέτος για πρώτη φορά και με την συνεργασία σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009 και ώρα 18.00μμ, στο Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο Ηρακλείου (Βούτες), εκδήλωση για το κοινό με θέμα τον πιθανό βλαπτικό ρόλο της ηλεκτρομαγνητικής ρύπανσης στον Ανθρώπινο Εγκέφαλο.

Αν θέλετε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκδήλωση όπως μεταδόθηκε διαδικτυακά από τον
κόμβο του Πανεπιστημίου Κρήτης, πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο :

Τα οφέλη της σύγχρονης τεχνολογίας, (κινητά, ασύρματα δίκτυα, και κάθε είδους ηλεκτρικές συσκευές) που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή είναι πολλά και προφανή. Οι πιθανές βλάβες όμως που μπορεί να προκληθούν στην υγεία μας είναι δυστυχώς ακόμα άγνωστες, έτσι όπως συνήθως συμβαίνει με όλες τις γρήγορα εξελισσόμενες τεχνολογίες. Τα ερωτήματα όλων μας αυξάνουν καθημερινά. Έτσι αποφασίσαμε να διοργανώσουμε αυτή την εκδήλωση με στόχο να φέρουμε πιο κοντά την επιστημονική γνώση και ερευνητική μεθοδολογία με τον ευρύτερο κοινωνικό προβληματισμό. Ειδικότερα, η ενημέρωση αυτή στοχεύει στις νεότερες ηλικίες όπου η χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας είναι πιο διαδεδομένη και οι ηλεκτρομαγνητικές επιδράσεις έχουν δυσμενέστερη επίδραση στην υγεία.
Πιστεύοντας στην συνεργασία δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και επειδή εκδηλώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αποφασίστηκε και η συμμετοχή σχολείων. Με αυτό τον τρόπο δόθηκε η ευκαιρία σε μαθητές να συμμετάσχουν με δική τους ερευνητική δραστηριότητα, να παρουσιάσουν τα δικά τους συμπεράσματα και να μεταδώσουν στους συμμαθητές τους την γνώση που απέκτησαν.
Αξιοσημείωτο είναι ότι η εργασία των μαθητών πραγματοποιήθηκε με εθελοντική εργασία των καθηγητών τους εκτός ωρών διδασκαλίας και μάλιστα κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.
Συνεργάστηκαν μετά από αίτηση τους: το Πειραματικό Γυμνάσιο Ηρακλείου, το Γυμνάσιο Θραψανού και το Ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο «Ροδίων Παιδεία»
Μετά τις εισηγήσεις ειδικών επιστημόνων, θα ακολουθήσει μουσική καλλιτεχνική εκδήλωση.
Επίσης στον εξωτερικό χώρο της εκδήλωσης θα βρίσκεται η κινητή μονάδα επιτήρησης ηλεκτρομαγνητικού φάσματος του εργαστηρίου μη ιονιζουσών ακτινοβολιών των ΤΕΙ Κρήτης και θα κάνει επίδειξη των μεθόδων εντοπισμού και μέτρησης της ακτινοβολίας.


Αντώνης Βάκης
Επίκουρος Καθηγητής
Δ/ντης Νευροχειρουργικής Κλινικής ΠαΓΝΗΔεν υπάρχουν σχόλια: